Telemea pane cu garnitura de ceapa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Garnitura - 250 g ceapa,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 2 linguri zahar,
  • 100 ml otet,
  • 200 ml vin rosu,
  • o foaie de dafin,
  • 3 crengute cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • o para.
  • Telemeaua pane - 50 g nuci macinate,
  • 50 g cascaval (sau parmezan) ras,
  • o lingurita cimbru uscat,
  • un ou,
  • 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare),
  • 4 linguri ulei.

Mod de preparare

Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.

Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.

Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).

Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.

Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.

Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.

Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.

Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise