Foi
Se amesteca componentele pentru cele doua foi se adauga faina pentru un aluat nu prea tare. Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi subtiri care se vor coace pe dosul tavii de aragaz. Cuptorul trebuie preincalzit inainte de a introduce foile in cuptor.
Blatul
Se bat ouale spuma cu zaharul se adauga galbenusul frecat cu un pic de sare si cele sase linguri de faina . Se toarna in tava de la cuptor care a fost unsa cu ulei si pudrata cu faina. Se va coace la foc potrivit circa 40 minute.
Crema
Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert cu jumatate de zahar , cand incepe sa fiarba laptele se adauga cealalta jumatate de lapte amestecata cu zaharul si faina .
Se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia ca o smantana. Se i-a vasul de pe foc apoi se adauga untul invartind incontinuu pana se topeste.Se adauga lamaia rasa si vanilia apoi se da la rece.
Pana se raceste crema se va insiropa foile si blatul cu lichior de fructe sau coniac.
Vom pune prima foaie, crema ,apoi blatul, iarasi crema ,apoi ultima foaia peste care vom turna o glazura de ciocolata.
Glazura se face din 6 linguri de apa ,6 linguri de zahar, 2 linguri de cacaoa , o bucatica de unt se fierbe pe foc pana incepe sa se ingroase compozitia apoi se intinde cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata foii se orneaza cu nuca de cocos presarata peste ciocolata calda.
Glazura se mai poate prepara dintr-un plic de glazura Dr. Oetcher.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise