Telina cu masline si sos

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 buc. telina mare
  • o ceapa
  • 30 gr. masline
  • 8 linguri de ulei
  • o lingura de faina
  • 2 linguri de vin
  • 1 pahar suc de rosii
  • ½ lamâie
  • o lingura de zahar
  • o foaie de dafin si piper

Mod de preparare

Se spala ceapa, se curata si se da pe razatoare. Se caleste apoi 1 minut in tot uleiul, la foc mic. Peste ceapa se pune telina taiata betisoare (de 1 cm grosime si de 4-5 cm lungime), se lasa 2-3 minute pe foc, apoi se stinge cu ¼ l de apa fierbinte. Se pun imediat si maslinele, se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic, pina cind telina este gata. Se adauga vinul, sucul de rosii frecat cu faina, 3-4 felii de lamiie fara coaja, zaharul caramelizat si stins cu 2 linguri de apa fierbinte. Se pun foaia de dafin, piperul si apa cit sa acopere ingredientele. Se da vasul la cuptor ca sosul sa se lege.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise