Terina cu legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g cartofi
  • -un borcan cu fasole verde(rotunda)
  • -500 g morcovi
  • -300 g telemea
  • -100 g smintina
  • -niste marar
  • -3 oua
  • -2 linguri unt
  • -sare,dupa gust

Mod de preparare

Cartofii spalati se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Fierbeti, in vase separate, fasolea si morcovii (curatati).

Dupa ce totul a fiert, morcovii se taie bastonase, cartofii, se taie patratele, iar fasolea doar se scurge.

Brinza se rade prin razatoarea cu gauri mici. Apoi se amesteca cu smintina, mararul (tocat marunt), ouale, sare (dupa gust).

O forma de chec (cca 20/10) se unge cu cele 2 linguri de unt, solid la baza si pe margini. Apoi se asaza un strat de morcovi, dupa care se pun citeva linguri din crema facuta (telemea+oua). Dupa aceea se pune un strat de fasole si iar citeva linguri din crema facuta si un strat de cartofi.

Se repeta operatiunea pina se umple forma. Deasupra trebuie sa fie un strat de crema de telemea.

Se pune in cuptorul preincalzit. Se lasa cca 40 de minute la foc mediu.

Cind e gata, se lasa sa se raceasca (bine), apoi se rastoarna si se taie felii.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise