Terina de branza cu somon

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g branza de vaci
  • 200 g mascarpone
  • 200 g branza de burduf
  • 250 g crema de unt
  • 200 ml lapte
  • 100 ml vin alb
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 legatura marar verde
  • 3 morcovi fierti
  • 2-300 g somon afumat
  • 3-4 fire salvie
  • lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare amestecam toate branzeturile pe care le-am tinut in prealabil la temperatura camerei.

Gelatina se dizolva in vin si apoi se tine la bain-marie aproximativ 15 minute la foc mic.

Adaugam apoi gelatina in castronul cu branzeturi la care mai punem laptele si mararul si salvia tocate marunt.Asezonam si amestecam bine branzeturile cu o spatula de lemn.

Intr-o forma de chec punem folie alimentara de plastic pe care o tapetam cu felii de somon.

Adaugam jumatate din cantitatea de branza peste care punem fasiile de morcovi fiert, acoperim cu restul de branza ramasasi deasupra cu feliile de somon subtiri ramase.

Impachetam toata branza cu folia de plastic si o dam la rece de seara pina a doua zi cand putem taia feliile de terina.

Se serveste cu cate o feliuta de lamaie si cu frunzulita de salvie sau marar o ornam.

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise