Terina de legume

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr amestec de legume
  • 1-2 mere
  • 1-2 cartofi
  • 4-5 oua fierte
  • sare si piper
  • 400 g maioneza
  • 3 linguri de smantana
  • 30 g gelatina
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Legumele se fireb in apa cu sare.

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete.

Merele se curata de coaja,se taie cubulete si se stoarce zeama de lamaie peste ele pentru a nu oxida. Gelatina se hidrateaza in 5-6 linguri de apa sau supa de legume. Se topeste, avand grija sa nu fiarba.

Maioneza se amesteca cu smantana,sare si piper dupa gust.Incorporam si gelatina topita.

Legumele, cartofii, merele scurse de lamaie se amesteca toate. Adaugam amestecul de maioneza peste ele.Intr-o forma de chec se pune folie alimentara,se pune jumatate din amestec,asezam ouale fierte si restul de amestec. Se acopera cu folia si se las ala rece 6-7 ore (eu am lasat peste noapte).

Se rastoarna din forma si se feliaza in felii de 1 cm.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise