Tian provensal

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 3 vinete,
  • 3 dovlecei,
  • 6 rosii,
  • 3 ardei grasi (mai mici),
  • 7 catei de usturoi,
  • 1 lingura de ierburi (cimbru, rozmarin...),
  • 200 ml ulei de masline,
  • 12 masline negre,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Taiati felii vinetele, dovleceii si rosiile si caliti-le, pe rand, circa 5-6 minute in ulei de masline. Puneti-le sa se scurga intr-o sita sau pe hartie absorbanta. Sarati-le si piperati-le. - In trei linguri de ulei, caliti apoi timp de 5 minute ardeii intregi, curatati de seminte. Puneti sare si piper. - Luati un vas de Jena, frecati-l cu cativa catei de usturoi, apoi asezati alternativ cate-un rand de vinete, dovlecei, rosii si ardei. La mijloc puneti restul de catei de usturoi (intregi), stropiti legumele astfel preparate cu ulei de masline si asezati deasupra ierburi uscate. Incingeti cuptorul si lasati legumele circa 45 de minute sa se rumeneasca. Garnisiti-le cu masline si mai stropiti-le o data cu putin ulei cand le serviti. Se pot manca fierbinti sau caldute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise