Tigaie calda de ciuperci si pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un piept de pui dezosat
  • 500 gr ciuperci albe proaspete
  • 4-5 fire usturoi verde
  • ulei masline
  • 3-4 rosii uscate in conserva.
  • oregano
  • sare
  • 3 lg bulion
  • 2 cani apa
  • boia iute

Mod de preparare

Spalam, uscam si taiem pieptul in cuburi mai marisoare. Ciupercile se curata/se spala si (daca sunt mai marisoare) se taie in 4, cat mai mari pentru ca ele scad la calit. Daca sunt mai micute, eu le las intregi. Imi place sa fie carnoase in mancare.

Usturoiul se curata si se taie rondele. Intr-o tigaie, punem 2 lg ulei masline, cateva rondele de usturoi verde si punem la incins. Aruncam bucatalele de piept si lasam sa se rumeneasca un pic la foc iute, dupa care dam la foc mediu, adaugam un praf de sare si lasam sa se faca in sos propriu :))

In alta tigaie, punem la incins 2 lg ulei masline, cateva rondele usturoi si aruncam ciupercile taiate grosier. Lasam un pic la foc iute, apoi lasam cateva minute sa se caleasca. Adaugam un praf de sare. Peste puiul taiat cuburi, aruncam ciupercile sotate, firele de usturoi verde, si cateva rosii uscate. Punem pe foc si lasam sa mai sfaraie un pic. Dupa ce s-au mai rumenit, presaram niste oregano. Daca dorim, ne putem opri aici si servi direct asa.

Daca nu, dizolvam cele 3 lg bulion intr-o cana cu apa si turnam peste pui si ciuperci. Dam un pic la foc iute, mai adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inca vreo 15 min, pana scade sosul.

Presaram un praf de boia iute si servim cu muraturi, castraveti in otet sau salata verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise