Tigaie picanta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 buc piept de pui
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 ceapa
  • 100 gr ciuperci ( eu nu pun ciuperci pentru ca nu imi plac )
  • 1pahar vin alb
  • condimente, sare ( foarte putina) , piper
  • sos de soia, sos de ardei iute
  • usturoi ( optional), patrunjel
  • ulei pentru prajit ( 3 linguri)

Mod de preparare

1. Legumele curatate si spalate se taie cat mai grob; la randul sau se taie si pieptul de pui in fasii mai mici ( intocmai cum il pregatim pentru puiul shanghai )

2. Odata terminata prima operatiune se pune pieptul de pui la prajit intr-o tigaie, pana in momentul in care capata o culoarea aurie si se rumeneste uniform; la randul lor legumele se trag intr- tigaie cu putin ulei , dar avand grija sa nu se patrunda prea mult, ci mai degraba sa fie " al dente " ( daca ar fi sa ne raportam la termenul folosit sin cazul prepararii pastelor).

3.Cand pieptul de pui este rumenit se adauga peste legume, iar peste tot acest amestec se va pune paharul de vin, sosul de soia ( cam 100 ml ), sos de chili ( dupa gust), piper, sare ( dar in cantitate foarte mica, pentru ca si sosul de soia este sarat); se lasa tigaia la foc mic inca 15 min , astfel incat sa se evapore alcoolul din vin, iar la final se asezoneaza cu usturoi si verdeata proaspata.

TIPS: Alaturi de carnea de pui se poate folosi si carne de vita si de porc.

Putem adauga si bucatele de ardei iute proaspat.Vedeti reteta aici http://ophelia1983.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise