Tigari de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • faina cat cuprinde
  • o lingurita drojdie
  • esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie mai mica
  • 1/2 pacher margarina wiesana
  • 1/2 cana zahar
  • 2 linguri lapte
  • o fiola esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 1/2 litru ulei
  • o farfurie nuca macinata sau nuca de cocos

Mod de preparare

Aluatul: ouale se freaca cu zaharul, se adauga laptele, uleiul, drojdia dizolvata in apa calduta, esenta de vanilie, coaja de lamaie, se amesteca si treptate se adauga faina cat cuprinde. Se lasa sa creasca 30\'.

Se intinde o foaie si se taie bastonase lungi si groase dupa preferinta de preferat egale ca si dimensiune si se prajesc in ulei. Bastonasele obtinute se trec prin glazura si pe urma prin nuca sau prin nuca de cocos.

Glazura: zaharul se amesteca cu cacao se adauga margarina, laptele si se pun la fiert pana se ingroasa glazura, la final se adauga esenta de rom si se mai lasa inca 3 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise