Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Tiramisu Tonela
  • Ingredientele sunt pregatite pentru o tava cu L=25 cm si l=1 piscot
  • 200g mascarpone
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 lg cognac(rom sau whisky)
  • 200 g piscoturi
  • 150 ml cafea preparata
  • cacao

Mod de preparare

Preparare Tiramisu rețeta originală:

In cafeaua racita se inmoaie ft repede(1 sec) primul rand de piscoturi, care se aseaza in tava.

Crema:

Se bat 3 albusuri cu 2,5 lg de zahar.( sau 6 albusuri cu 5 lg zahar)

Separat se freaca galbenusurile cu 0,5 lg zahar si se adauga (sau 1 lg zahar) mascarpone( cu mixerul).

Se adauga alcoolul.

Se inglobeaza albusul in crema.

Crema se pune 20 minute la congelator.

Apoi se pune jumatate peste primul rand de piscoturi.

Se inmoaie in cafea al doilea rand de piscoturi peste care se adauga iar crema. In crema NU se adauga cacao.

Cu sita se presara cacao.

Prajitura se pune la frigider cca. 2 ore.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise