Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1PUNGA MARE DE PISCOTURI(2 pungi mici)
  • - 4 OUA
  • - 7LINGURI DE ZAHAR PUDRA(de preferat cu aroma de vanilie)
  • - 500g FRISCA
  • - 6 PLICULETE DE NESS
  • - 3LIGURI DE ZAHAR TOS

Mod de preparare

1.OUALE SE SEPARA ALBUSUL DE GALBENUS, SE AMESTECA GALBENUSURILE CU ZAHARUL PUDRA - SEPARAT ALBUSURILE SE BAT SPUMA- SI FRISCA LA FEL = TOATE ACESTE COMPOZITII SE AMESTECA CU O PALETA INCET SI SE LASA LA FRIGIDER 10-15 MIN.

2.SE FACE UN SIROP DIN 4 PLICURI DE NESS+1 CANA APA SI 3 LINGURI DE ZAHAR- SE AMESTECA BINE.

SE ASEAZA PE PLATOU UN RAND DE PISCOTURI INMUIATE IN SIROPUL CU NESS APOI SE ASEAZA UN STRAT GROS DIN COMPOZITIE DE MAI SUS 1.,IN 3 STRATURI,ULTIMUL SA FIE COMPOZITIE 1.DEASUPRA DE PRESARE CELE 2 PLICURI DE NESS.

VA UREZ POFTA BUNA.

Mi-a placut mult Tiramisu rețeta originală, dar si varianta cu frisca e grozava!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise