Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (6portii):
  • 16piscoturi,
  • 250ml. cafea concentrata,
  • 3linguri rom,
  • 500gr. branza de vaca,
  • 300ml. frisca lichida,
  • 4linguri lichior de portocale,
  • 4linguri zahar pudra,
  • pudra de cacao pentru ornat;

Mod de preparare

Intr-o tava incapatoare , aseaza 16 piscoturi intr-un singur strat. Amesteca 250ml. cafea concentrata cu 3 linguri rom si stropeste piscoturile uniform. Lasa deoparte, sa se imbibe bine. Intre timp, amesteca 500gr. branza de vaci (crema) cu 300ml.frisca lichida si 4linguri de lichior de portocale. Adauga 4linguri zahar pudra (cernut in prealabil) si amesteca. In 6 pahare de servit , cu picior, alterneaza un strat de piscoturi cu unul de crema, pina acestea se umplu. Asa se procedeaza si la Tiramisu rețeta originală.

Ultimul strat trebuie sa fie de crema.Presara pudra de cacao si serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise