Tiramisu ca in Italia

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -piscoturi Savoiardi pachet dublu
  • -frisca lichida 32% grasime(eu folosesc dorna rosie)
  • -600 gr zahar(aproximativ)
  • -1,600 gr mascarpone(sau puteti folosi branza ricota se gaseste la mega image)
  • -6 galbenusuri de ou
  • -amaretto(sau esenta de migdale)
  • -lichior sambuca(sau esenta anason)
  • -cafea expreso slaba sau lunga cum se mai zice(sau cafea la ibric slaba si strecurata)

Mod de preparare

1-Puneti un vas mai maricel sau lighean intr-un alt vas cu gheata pentru a se intari frisca.si turnati frisca lichida in vas cu zaharul eu am scris 600 gr deoarece eu pun din ochi si amestecati cu mixerul la inceput cu viteza 1 pana incepe sa se omogenizeze bine si dupa aceea la viteza 2 pana se topeste zaharul si mixerul incepe sa formeze valuri(nu stiu exact care este termenul sa se inchege).Nu va speriati daca este foarte dulce deoarece se amesteca cu mascalpone.cand este gata frisca o bagati la frigider(daca nu sa inchegat puteti sa puneti un plic de frisca praf).

2-Mascarpone se amesteca cu galbenusurile de ou de preferat cu un blender ca sa se omogenizeze bine.

(cum v-am scris puteti folosi ricota pentru ca mascarpone e o branza fara gust la fel este si ricota si la mascarpone puteti sa patiti ce am patit eu sa fie stricata pentru ca e ambalata si nu aveti cum sa o gustati ricota se vinde varsata )

3-Se amesteca frisca cu mascalpone secretul este sa puneti nu toata din prima si cate un pic deoarece la un moment dat nu se mai simte gust de frisca nici gust de branza trebuie sa ajungeti cu ea la jumate/ jumate

4-Cafeaua se amesteca cu amaretto si sambuca se pune dupa gust trebuie sa de simta gustul de aromele respective daca doriti puteti pune doar amaretto.cu cate un piscot in fiecare mana scufundati timp de 1 sec si scoateti si le asezati intr-o tava dreptunghilara cam de 27x37x5 cm.dupa ce acoperti cu picoturi primul rand puneti jumatate din compozitie acoperiti cu picoturi inmuiate la fel ca la primul rand si puneti cealalta jumatate de compozitie.la final se presara cacao sa acopere bine.se acopera cu o folie de plastic si se da la frigider.cel mai bine este sa il consumati a doua zi pentru ca piscoturile si cacaua sa absoarba din umiditate si se leaga mai bine.

Am scris foarte detaliat ca sa inteleaga toata lumea. Reteta o stiu pe cand lucram ca bucatar de la un bucatar italian, credeti-ma ca este foarte gustoasa, mult mai gustoasa decat Tiramisu rețeta originală si o sa aveti cu ce impresiona.Poze am sa pun nu am acum dar am sa o fac si de revelion si am sa fac.daca ati incercat-o si v-a placut astept sa imi spuneti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise