Tiramisu clasic

Reteta de Tiramisu clasic. Tiramisu clasic reteta pas cu pas. Reteta de Tiramisu. Tiramisu reteta originala. Reteta clasica de Tiramisu.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g pișcoturi
  • 500 g mascarpone
  • 3 oua
  • 200 g zahar pudra
  • putina sare
  • Sirop:
  • 2 linguri cafea macinata
  • 250 ml apa rece
  • 50 g lichior Amaretto
  • 50 g cacao

Mod de preparare

Reteta de Tiramisu clasic o fac mereu cu oua proaspete de tara, de la parintii mei. Este simpla, delicioasa, fara coacere.

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă.

Albușurile se bat energic cu putina sare până ce se obține o bezea ferma si lucioasa.

Brânza mascarpone se mixeaza cu galbenusurile spumoase si apoi se incorporeaza albuşurile bătute spuma. Obtinem o crema pufoasa si aerata.

Se prepară cafeaua la ibric, cafetieră sau esspresor și se lasă la răcorit.

Pişcoturile se însiropează în cafea, în care în prealabil s-a adăugat lichiorul.

Un vas sau tavă mai adâncă, se tapetează cu folie alimentară, apoi se întinde un strat de cremă, peste care se aşează un strat de pişcoturi însiropate. Se continuă astfel, până la epuizarea pişcoturilor şi a cremei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece, minim 3 ore.

Pudra de cacao se presară doar înainte de servire.

Incercati si voi reteta de Tiramisu clasic, este cea mai simpla varianta, delicioasa si usor de facut. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise