TIRAMISU CU CAPSUNI

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g mascarpone,
  • 3-4 linguri de frisca,
  • 2-3 linguri de zahar pudra,
  • 1 kg. capsuni,
  • 1 kg .piscoturi,
  • esenta de migdale,
  • lichior sau coniac,
  • 1 cana de cafea amara rece,
  • stickuri de ciocolata amaruie,

Mod de preparare

1. Se amesteca frisca cu zaharul,esenta de migdale si branza mascarpone.

2. Se taie capsunile bucatele si se adauga la crema de mai sus.

3. Intr-o farfurie se pune cafeaua amestecata cu esenta de migdale si lichior. Se inmoaie putin piscoturile in cafea si se pune cate un strat de piscoturi in fiecare bol/pahar.

4. Se adauga un strat de crema cu capsuni, iarasi un strat de piscoturi inmuiate in cafea si din nou capsuni.

5.Se decoreaza fiecare bol sau pahar cu cate o capsuna intreaga si un stick de ciocolata amaruie.

Imi place Tiramisu rețeta originală, dar si cu capsuni e atat de bun!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise