Tiramisu cu visine

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 250g.visine sau un borcan de visine fara samburi a 370ml.,
  • 170-180g. biscuiti cu migdale sau bezele,
  • 5 linguri de vin dulce,
  • 250g. mascarpone,
  • 250g. branza dulce,
  • sucul de la o lamaie,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 50g.migdale;

Mod de preparare

1.Visinele se curata de samburi, iar daca folosim din compot fara samburi, se pun la scurs.Biscuitii cu migdale se stropesc cu 3 linguri de vin dulce.Mascarpone se amesteca cu branza dulce ,cu restul de vin(2linguri),cu sucul si coaja de lamaie.Migdalele se zdrobesc si , cu exceptia a 2 linguri de migdale, restul le incorporam in crema de mascarpone.

2.Se lasa 4 biscuiti deoparte , iar restul se repartizeaza in 4 boluri de sticla.Peste biscuiti se pun visinele ,apoi crema si se orneaza fiecare cu cate un biscuit si migdale.Se poate presara si coaja rasa de lamaie.

Va propun sa incercati si aceasta varianta, la fel de buna ca si Tiramisu rețeta originală

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise