Tiramisu reinventat

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet mic de piscoturi
  • 250 g branza mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g crema Speculos
  • 1 cutie compot de ananas rondele
  • putina scortisoara pudra

Mod de preparare

Cu numele de Speculos, se gasesc in comert biscuiti foarte buni, mai ales pentru copii, cu scortisoara, iar crema Speculos este o crema tot din comert, facuta din acesti biscuiti, folosita in prepararea diferitelor dulciuri.

Intr-un bol, se amesteca branza cu un praf de sare, frisca batuta tare separat, apoi cu crema Speculos, iar dupa omogenizare, se lasa deoparte.

Se capitoneaza o tava de chec sau ca alta forma doreste fiecare, cu folie alimentara, se pun pe fundul formei piscoturi inmuiate in zeama de compot scursa, apoi jumatate de crema, pe toata suprafata, ananas taiat cuburi mici, se acopera cu alte piscoturi, apoi restul de crema, dupa ce se niveleaza, se acopera cu folia cazuta pe margini si se da la frigider, pana a doua zi.

A doua zi, se descopera de folie, se rastoarna pe un platou, se indeparteaza toata folia, se pudreaza cu scortisoara, se orneaza cu jumatati de ananas, apoi se taie si se serveste.

Un deliciu chiar daca nu este Tiramisu rețeta originală!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise