Toba de casa

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de porc de la cap
  • inima
  • rinichii
  • foi de dafin
  • sare
  • slanina
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • enibahar
  • stomac de porc

Mod de preparare

Carnea de la cap se pune la fiert. Se adauga inima si rinichii. Se sareaza apa si se puncateva foi de dafin. Dupa ce a fiert si s-a racorit, se a toata carnea de pe oase, se curata limba si se taie toate fasii subtiri sau cuburi adaugandu-se 300 - 400 gr slanina taiata. Se pun toate intr-un vas, se pune sare si piper, coriandru, enibahar si s emai adauga apa, din apa in care a fiert carnea . Se ia punga stomacului si se spala foarte bine pe dinauntru si pe dinafara; dupa ce a fost bine curatata pe dinauntru, se umle cu carnea pregatita, dar nu plina, si se coase. Se pune la fiert, in zeama in care a fiert carnea. Dupa ce a fiert, se scoate din apa, se asaza pe un fund de lemn, deasupra se pune un alt fund, iar peste acesta o greutate, care sa il apese. Va sta "la teasc" pana a doua zi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise