Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 8 cartofi sau 800 gr cartofi;
  • - 7 carnati mari sau 700 gr carnati;
  • - 3 cepe mari ;
  • - 1 cutie rosii decojite ;
  • - delikat pikant, oregano ;
  • - 1 pahar apa ;
  • - ulei de masline ;
  • - sare ;

Mod de preparare

Se tai cartofii in doua pe de-a lungul si apoi felii potrivite si se pun la fiert.

Se prajesc carnatii intr-o tigaie cu capac si cand sunt gata se tai felii.

Se caleste ceapa, taiata marunt, cu capac.

Intr-o oala mica se pun rosiile decojite taiate cubulete cu sucul din cutie,paharul de apa (cantitatea de apa e in functie de marimea tavii folosite), delikat pikant si putina sare, se da un clocot si se pune si putin oregano.

Se intinde intr-o tava unsa cu putin ulei de masline,in straturi, ceapa calita, feliile de carnati,feliile fierte de cartofi si deasupra rosiile decojite cu sosul rezultat.

Se lasa la cuptor pana scade un pic sosul, aproximativ 20-30 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise