Tocana de pui picant si cartofi (Dak jorim)

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 1 kg pui taiat bucatele
  • 2 cartofi mari, taiati bicati
  • 2 morcovi taiati in bucati mari,
  • 1 ceapa medie, taiata felii
  • 3 cepe verzi, taiate felii
  • 2 artdei iuti, taiati felii
  • Sosul pentru marinat:
  • 2 lingurite de sare,
  • 2 lingurite de piper,
  • 1lingurita sake (sau vin alb sec)
  • Sos:
  • 4 linguri de boia de ardei iute
  • 4 lingurite de pasta de tomate 
  • 2 linguri de usturoi pisat
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingurita de piper

Mod de preparare

Spalati puiul si scurgeti-l de apa. Marinati-l in sare, piper si sake (sau vin alb sec) pentru 15 minute.

Puneti puiul intr-o cratita mare, acoperiti cu apa si fierbeti (adaugati suficienta apa pentru a fierbe ulterior si legumele).

Amestecati ingredientele pentru sos si adaugati peste pui. Fierbeti la foc mic pentru aproximativ 1 ora, pana ce puiul devine fraged.

Adaugati cartofii, morcovii si ceapa si lasati la gatit pentru inca 20-30 de minute. La sfarsit adaugati ceapa verde si ardeii iuti si lasati inca 1 minut pe foc. Apoi este gata pentru servit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise