Tocana de pui picant si cartofi (Dak jorim)

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 1 kg pui taiat bucatele
  • 2 cartofi mari, taiati bicati
  • 2 morcovi taiati in bucati mari,
  • 1 ceapa medie, taiata felii
  • 3 cepe verzi, taiate felii
  • 2 artdei iuti, taiati felii
  • Sosul pentru marinat:
  • 2 lingurite de sare,
  • 2 lingurite de piper,
  • 1lingurita sake (sau vin alb sec)
  • Sos:
  • 4 linguri de boia de ardei iute
  • 4 lingurite de pasta de tomate 
  • 2 linguri de usturoi pisat
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingurita de piper

Mod de preparare

Spalati puiul si scurgeti-l de apa. Marinati-l in sare, piper si sake (sau vin alb sec) pentru 15 minute.

Puneti puiul intr-o cratita mare, acoperiti cu apa si fierbeti (adaugati suficienta apa pentru a fierbe ulterior si legumele).

Amestecati ingredientele pentru sos si adaugati peste pui. Fierbeti la foc mic pentru aproximativ 1 ora, pana ce puiul devine fraged.

Adaugati cartofii, morcovii si ceapa si lasati la gatit pentru inca 20-30 de minute. La sfarsit adaugati ceapa verde si ardeii iuti si lasati inca 1 minut pe foc. Apoi este gata pentru servit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise