tocana de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 morcov
  • 100 g ciuperci
  • 1 pahar vin alb
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1/2 lamaie
  • 50g unt
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100g orez
  • 100g cascaval ras

Mod de preparare

Puiul curatat si spalat se pune in apa clocotita sa fiarba cu morcovul si ceapa taiata in doua.Cand este aproape fiert se scoate din apa, se desface in bucati si se pune intr-o cratita, pe foc in untul fierbinte, se intorc pe amandoua partile in unt, dar nu se prajesc. Se toarna vinul si patrunjel verde tocat, se lasa la innabusit pana cand ,carnea este fiarta. Se scot bucatile de pui pe un platou, in sosul ramas se pun ciupercile taiate felioare si se fierb cam 10 min, apoi se introduc galbenusurile batute cu zeama de lamaie sa se lege bine sosul. Se aranjeaza bucatile pe platou apoi se toarna sosul de ciuperci si se presara patrunjel verde tocat. Orezul fiert se aranjeaza pe marginea platoului in portii si se presara cascaval ras.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise