Tocana din carne de vita

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g muschi de vita
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 300 g 1 kg cartofi
  • 2-3 ardei grasi colorati
  • 2-3 tiije de telina
  • 150 g pasta de tomate
  • 2 morcovi mari
  • 2 dovlecei
  • cateva rosii cherry optional
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 50 gr vin rosu sau 2 linguri otet balsamic rosu.

Mod de preparare

se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste putin in uleiul bine incins. Se stinge cu pasta de tomate si apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga cartofii taiati in cuburi mici, morcovul taiat rondele, ceapa taiata julien si tijele de telina taiate rondele nu prea mici. Dupa cca 10 minute se adauga ardeiul gras taiat cuburi sau julien. Dupa 3 minute se adauga dovlecelul taiat cuburi potrivite. Se adauga vinul sau otetul se lasa sa dea intr-un clocot, se sareaza si se pipereaza, se adauga usturoiul taiat felii, rosiile cherry si se da la cuptor 10 minute pentru gratinare. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde fin tocat, cu garnitura de galuste din gris si faina sau orez sau paste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise