Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 8 portii:
  • 2 kg piept de pui
  • 3 kg cartofi
  • 3-4 cepe mari
  • o capatana de usturoi
  • 3-4 ardei grasi de diferite culori
  • 3-4 morcovi
  • 250g margarina
  • bulion
  • ulei, sare

Mod de preparare

Piure:

Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand sunt fierti, se scurge apa, se adauga circa 250-300 de grame de margarina si se zdrobesc pana rezulta un piure fin.

Tocana:

Pieptul de pui se curate de piele si de grasime si se lasa la fiert (10-15 minute), pentru eliminarea grasimii si a toxinelor. Se scoate din apa in care a fiert si se taie cuburi mari. In paralel, se inabuse in ulei si putina apa ceapa taiata solzisori, ardeiul gras, morcovii si usturoiul taiate cubulete. Dupa ce legumele devin putin stravezii, se adauga bulion, sare si apa. Dupa gust se pot adauga si alte condimente. Se baga la cuptor circa 50-60 de minute dupa care se scoate si se poate servi impreuna cu piure si muraturi. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise