TOCANA FRANTUZEASCA

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g pulpa de porc
  • -400 g carnaciori
  • -250 g costita
  • -125 g fasole uscata
  • -4 morcovi
  • -2 napi
  • -1 fir de praz
  • -125 g fasole verde
  • -125 g mazare
  • -2 cepe
  • -4 cartofi
  • -3 bucati de cuisoare
  • -1 foaie de dafin
  • -cimbru
  • -2 catei de usturoi
  • -patrunjel
  • -1 cub de concentrat de porc

Mod de preparare

Carnaciori si costita se taie marunt si se prajesc in tigaie, cu putin ulei. Cartofi si napii se taie cubulete, iar ceapa si prazul se toaca marunt. Morcovii se rad sau se taie marunt. Fasolea uscata trbuie lasata la muiat 24 ore, ptr a fierbe mai usor. Pulpa de porc se taie in bucati potrivite si se adauga peste restul ingredientelor. Se poate pune si putin vin, pentru ca tocana sa aiba un sos delicios si aroma deosebita. Preparatul se lasa la cuptor cu foc mic timp de 40 de minute si din cand in cand se adauga putina apa. La servire se poate orna cu felie de ardei gras, ciuperci sau o foaie de salata.

Enjoy!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise