Tocana picanta cu carne de porc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc macra
  • 4 cepe mari
  • 100 g ciuperci
  • usturoi
  • verdeata tocata
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca de ulei
  • smantana

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie felii si se prajesc in ulei incins. Cnnd este usor rumenita se scoate pe o farfurie si se pastreaza calda. Separat se toaca cepele si se pun sa se caleasca in uleiul in care s-a prajit carnea cu o ceasca de apa. Se lucreaza cu vasul acoperit. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga ciupercile curatate si taiate felii subtiri, cateva fire de usturoi tocate marunt si cateva boabe de piper. Se fierb la foc mic 15 min., dupa care se adauga carnea si o ceasca de supa de carne sau de apa calda. Mancarea se sareaza dupa gust si se fierbe pe foc mic pana cand ciupercile se pot consuma. Atunci coloreaza cu o lingurita de boia de ardei si se adauga un pahar de smantana, se ia vasul de pe foc si se lasa 10 min. Se presara deasupra verdeata tocata. Se serveste calda, cu mamaliguta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise