Tocanita andaluza de anghinare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 buc. anghinare mici
  • 1 buc. ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1
  • 3 l supa de legume
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingura menta tocata
  • 300 gr. cartofi mici
  • 400 gr. boabe fasole
  • 200 gr. rosii
  • 4 buc. ceapa verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie jumatati anghinarele, se indeparteaza frunzele exterioare. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in ulei de masline. Se stinge cu supa si se aromatizeaza cu oregano si menta. Se lasa sa dea in fiert supa. Se curata cartofii, se spala si se taie jumatati. Se pun in supa, impreuna cu fasolea si anghinarea. Se fierbe inabusit 20 min. Se oparesc rosiile, se decojesc, se curata si se taie. Se spala si se curata ceapa verde si se taie rondele groase de 1 cm. Se adauga la legume, impreuna cu rosiile si se fierb 5 min. Se potriveste de sare si piper.

Tocanita se serveste in farfurii adinci, garnisita cu menta

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise