Tocanita cu carne si masline

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de carne porc sau vitel;
  • 200 ml ulei masline;
  • 150 gr masline;
  • 2 cepe potrivite;
  • 3 catei de usturoi;
  • 2 gogosari;
  • 1 kg de rosii;
  • 1 legatura patrunjel;
  • 150 ml vin alb sec;
  • 1 lamaie;
  • sare;
  • piper;
  • boia de ardei;
  • 100 gr bulion.

Mod de preparare

Carnea se curata, se spala, se taie bucati potrivite si se pune la prajit intr-o cratita o data cu maslinele, in putin ulei.

Dupa rumenire, se adauga ceapa, gogosarii taiati marunt sau felii si coaja de lamaie.

Se adauga vinul si se lasa sa fiarba 10 - 15 minute, dupa care se adauga usturoiul tocat marunt, rosiile taiate felii subtiri sau bulionul dizolvat in 500 ml apa, se asezoneaza, dupa gust cu sare, piper, boia.

Preparatul se lasa la fiert 35 - 40 minute pana cand este fiarta carnea (in functie de ce fel de carne folositi).

Cand este gata se presara cu patrunjel verde tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise