Tocanita cu galuste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carnita de pui
  • ulei
  • 3-4 cepe
  • 1 mar
  • 1-2 rosii sau bulion
  • frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • seminte de chimen
  • boia de ardei
  • marar
  • pentru galuste
  • 2 oua
  • 1 pahar de apa
  • faina si sare

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt, marul se da pe razatoare, se calesc in putin ulei de masline, se adauga rosiile taiate cuburi sau bulion, sare, piperul frunzele de dafin, semintele de chimen (1lingurita) boia si carnea, se lasa pana isi schimba carnea culoarea, apoi se adauga apa si se lasa la foc mic 30 de minute, la sfarsit se adauga mararul si se serveste cu galuste de gainasi faina. Pentru galuste: batem doua oua, amestecam cu faina si cam 100 de apa sa rezulte un aluat mai moale. Se pune apa la fiert intr-o oala mai mare iar cand a inceput sa fiarba se rup cu lingura galustele. Aceasta mancare merge cu o salata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise