Tocanita de burta cu creier

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg de burta fiarta, taiata feli subtiri
  • - 300g creier de vita
  • - 2 linguri ulei
  • - 2 cepe mari
  • - 4/5 catei de usturoi
  • - 2 liguri boia dulce
  • - piper macinat
  • - chimion macinat
  • - sare

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se calaste in ulei,se pune o lingurita de chimionul macinat, se amesteca bine, se pune burta si se amesteca bine.Se toarna putina apa calda, se pune boiaua de ardei dulce, sare si se amesteca bine. Cand burta este pe jumatate imuiata se pune usturoiul pisat si piperul si se fierbe la foc mic pana ce burta este aproape fiarta.Se pune creierul curatat de membrana si se mai fierbe aproximativ 10 minute.

Se serveste cu cartofi natur, iar ca muratura se serveste castraveti murati.

Inainte un paharel de palinca, dupa un vin alb sec.

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise