Tocanita de carne de vaca sau vitel cu curry

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 150 g caise uscate,
  • 1 ceapa,
  • 600 g pulpa de vita sau vitel,
  • 2 linguri de untdelemn,
  • sare,
  • piper,
  • cate o lingurita de praf de curry si coriandru macinat (se gasesc ambele ingrediente la pliculete),
  • 700 ml apa fiarta,
  • 1 lingurita amidon,
  • 150 g iaurt.

Mod de preparare

Se taie caisele in bucati mai mici. Se curata ceapa si se taie solzisori. Se spala carnea, se zvanta.

Carnea taiata in bucati potrivite se prajeste bine in uleiul incins, se adauga condimentele si ceapa, se mai lasa 3 minute sa se caleasca. Se pun caisele si apa fierbinte. Se lasa sa fiarba in vas acoperit, circa o ora si jumatate, la foc potrivit.

Se dizolva amidonul in apa rece, se pune in tocanita si se lasa sa mai dea 2-3 clocote. La final, se pune iaurtul. Se poate servi alaturi cu orez.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise