TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Se poate folosi carne de porc,costita,cap de piept, slanina,bacon,carnati proaspeti sau afumati,carne de pasare.
  • Eu am folosit pentru aceasta tocanita pulpe de pui.
  • 1/2 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 3-4 rosii
  • suc de rosii sau pasta de tomate
  • 2 buc ardei gras sau capia
  • jumatate de morcov
  • putina telina
  • marar si patrunjel verde
  • sare,piper,cimbru,busuioc,o frunza de dafin
  • Cantitatile se micsoreaza sau se maresc in functie de necesitate.
  • Putem praji carnea si o adaugam in tocanita la final, sau se poate fierbe direct in tocanita.

Mod de preparare

Imi place ca indiferent ce carne folosesc (porc,costita,cap de piept,carne de pasare, carnati, bacon sau slanina)sa o prajesc inainte de a o adauga in tocanita.

Pulpele se spala,se zvanta , se prajesc foarte bine pe ambele parti si se adauga spre sfarsit in tocanita.

1. Ceapa se curata,se spala ,se toaca marunt sau pestisori si se inabusa in putin ulei si supa de carne sau apa fiarta pana devine sticloasa, se adauga morcovul,telina si ardeiul taiat cubulete .Se toarna supa de carne sau apa fierbinte si se lasa sa fiarba.Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cubulete,iar cand sunt aproape gata se adauga rosiile taiate marunt,putin suc de rosii sau pasta de tomate.

Rosiile se oparesc cca un minut si se decojesc inainte de folosire.

Se adauga carnea prajita,se potriveste de sare si condimente,iar cand a scazut suficient si toate sunt fierte adaugati verdeata tocata marunt si opriti focul.

2. Ceapa se curata,se spala ,se toaca marunt sau pestisori si se inabusa in putin ulei si putina apa fiarta pana devine sticloasa, se adauga pulpele de pui spalate bine si zvantate intregi sau taiate pe jumatate, morcovul,telina si ardeiul taiat cubulete si se mai toarna putina apa fierbinte si se lasa sa fiarba.Cand sunt aproape fierte carnea,ceapa si zarzavatul se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cubulete. Rosiile taiate marunt,putin suc de rosii sau pasta de tomate le adaugam cand carnea este aproape fiarta pentru a nu se intari.

Rosiile se oparesc cca un minut,se decojesc inainte de folosire.

Se potriveste de sare si condimente.Cand a scazut suficient si sunt fierte legumele adaugati verdeata tocata marunt si opriti focul.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise