Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 ardei kapia rosu
  • ½ ardei iute
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • 100ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Pentru inceput am facut o mamaliguta pe care am rasturnat-o in forma de guguluf .

Taiem marunt ceapa si ardeii, ciupercile le taiem feliute, usturoiul il maruntim si frunzele le tocam.Incingem uleiul adaugam ceapa si ardeiul, calim cam 1-2’, adaugam usturoiul, amestecam sa se patrunda aromele, apoi adaugam ciupercile. Asezonam si lasam sa fiarba 10’, sub capac, timp in care se vor inmuia ciupercile si va scadea si apa lasata de ele. Intr-un bol, amestecam laptele cu faina si smantana si dupa ce ciupercile sant fierte, adaugam ingrosala si amestecam. Lasam sa dea cateva clocote, adaugam patrunjelul si luam de pe foc.

Am rasturnat mamaliguta pe un platou mai mare, am umplut cu sos mijlocul si de jur imprejur si am servit asa cald cu gogosari murati.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise