Tocăniţă de pasăre cu legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o pasăre(fără piept)
  • Eu am avut o curcă mai tânără.
  • legume de sezon
  • ceapă verde
  • cartofi
  • câteva ciuperci
  • ulei sau unsoare
  • verdeaţă
  • piper
  • sare
  • boia
  • făină pentru sos

Mod de preparare

Se porţionează după dorinţă pasărea şi se frige pe toate părţile în grăsime.

Se adaugă legume bucăţi: morcovi, păstârnac, ceapă, se presară nişte sare şi se călesc puţin cu carnea.

Se adaugă apă şi se face focul mic. Se fierbe până se moaie carnea. Se adaugă cartofii bucăţi mai mari şi se mai fierbe până se moaie. Se adaugă şi boia şi piper.

Se face un sos din 1-2 linguri de faina diluata cu apa rece. Se adaugă peste carne şi se amestecă să se îngroaşe.

Se presară la servire verdeaţă(patrunjel sau mărar).

Se serveşte cu mămăliguţă caldă şi murături.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise