Tocanita de pasare cu orez

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 600 g piept de pasare
  • un ardei gras
  • o legatura ceapa verde
  • 400 ml lapte de cocos
  • o lingura de curry
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 2 linguri arahide tocate
  • o lingurita coaja de lamiie rasa

Mod de preparare

Se fierbe orezul si se scurge. Carnea se taie fisii. Se fierbe laptele de cocos cu praful de curry. Se adauga carnea si ardeiul gras si ceapa, taiate, citeva frunze de busuioc. Se fierb cam 10-15 min. Se inglobeaza spre final sosul de soia si zaharul. Orezul se amesteca cu arahidele si coaja de lamiie.

Se serveste orezul cu tocana si se decoreaza cu frunze de busuioc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise