Tocanita de pipote

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg pipote de pui
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • ardei
  • paprika
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/2 pahar otet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pipotele se curata, se spala si se pun in apa rece cu otet pentru 1 1/2 ora, dupa care se freaca cu mina pentru a se curata si mai bine. Se spala de citeva ori in apa rece si se lasa apoi sa stea iarasi in apa rece (se poate pune iarasi otet) pentru 1 ora. Dupa o ora se spala bine daca am pus iarasi otet.

Se prepara ca si tocanita. Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosie se curata de pielita,se taie, ardeiul se taie in straifuri.

Se prajeste ceapa si usturoiul se adauga ardeiul, rosia taiata, pipotele.

Se lasa sa fiarba pe foc mic 1 ora si se adauga 2 linguri pasta de rosii si un pic de paprika, sare, piper dupa gust.

Se pune intr-un vas care se poate pune la cuptor se acopera vasul cu hirtie de aluminium si se lasa 45 minute pe temperatura de 140 grade sau pozitia 4 .

Se poate servi cu cartofi piure, cartofi natur, paste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise