Tocanita de praz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • praz
  • pipote
  • ulei de masline
  • masline
  • iaurt sau smantana
  • sare.

Mod de preparare

Se taie prazul rondele cam de 5 mm si se dinstuie putin in ulei de masline. Separat se fierb pipotele (se poate face ciorba cu zeama in care au fiert). Fierte eu le tai in patru, sa nu fie nici prea mari nici prea mici, dupa plac; apoi se pun peste prazul dinstuit, se amesteca si se mai pune apa, si se mai lasa putin sa fiarba (10 min.). Intre timp se taie maslinele, felii de pe sambure (petits jullien- asa le spun eu), se pun in tocanita, se mai lasa circa 5 min. dupa care se pune iaurtul sau smantana si se stinge focul. Cand se serveste, cu garnitura sau doar cu mamaliguta, se mai poate pune smantana.

Este usor de preparat si delicios.

In loc de pipote se pot pune ficatei de pui (ficateii se fierb immpreuna cu prazul dinstuit)sau ciuperci...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise