Tocanita de pui deosebita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 6 portii
  • 3sferturi 3pulpe
  • 2ardei rosii
  • 4rosii
  • 1ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1pahar de vin rosu
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 20 masline negre fara samburi
  • sare,piper,putina paprica iute
  • coriandu,cimbru

Mod de preparare

Intii spalam bucatile de pasare -eu le jumulesc de pielita ptr ca e prea grasa.

Carnea o dau in putina faina si prajesc intr-o tigaie grea in care am incalzit 2 linguri de ulei de masline.

Le prajesc putin pe toate partile.In aceiasi tigaie dupa ce-am scos carnea putin prajita adaug inca 2 linguri de ulei de masline si prajesc ceapa si adaug si usturoiul las putin sa se rumeneasca si adaug din nou carnea iar deasupra pun ardeiul taiat in felii subtiri,si deasemeni rosiile curatate de coaja si taiate felii sau se pot folosi rosii din conserve .Lasam ca totul sa se prajeasca putin si adaugam paharul de vin si lasam pina clocoteste adaugam 1/2 pahar de apa si lasam din nou pina fierbe,facem focul mic si lasam sa fiarba 15-20 de minute dupa care adaugam maslinele si da-m ptr 10 minute la cuptor sa se rumeneasca si stingem cuptorul.Se serveste cu orez fiert sau cu mamaliguta calda.

Este o tocanita usoara si este gustoasa caci maslinele negre ii dau un gust aparte.

Vreau sa mentionez ca maslinele eu le tin putin in apa calduta inainte de le adaug la tocanita.In fierbere cind adaug rosiile adaug si condimentele mai putin sarea pe care o adaug la nevoie dupa ce am pus maslinele.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise