Tocanita de spanac

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg frunze de spanac proaspete
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 7-8 catei usturoi (usturoi granulat)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 sfert lingurita boia iute
  • 1 lingura ketchup de rosii si ardei rosii
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • 1 legatura patrunjel (2 lingurite patrunjel uscat)
  • sare, piper

Mod de preparare

Spalati spanacul in mai multe ape si puneti-l la fiert in 2 litri de apa clocotita cu putina sare (isi va pastra culoarea mai vie). Lasati 5-10 minute la foc mic, apoi strecurati-l. Intre timp decojiti rosiile, tocati-le marunt si puneti-le la calit intr-o cratita cu 3 linguri de ulei si cepele tocate marunt. Adaugati ketchup, boiaua si spanacul oparit si tocat. Adaugati 200 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac, 10-15 minute.

Curatati usturoiul, tocati-l marunt si puneti-l la calit intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei. Nu il prajiti, il tineti doar putin pe foc, 2-3 minute, pana i se va intesifica mirosul si aroma, apoi adaugati-l in oala cu tocanita cu tot cu uleiul din tigaie.

Amestecati bine cu un tel micut faina cu laptele si adaugati-o in mancare, amestecand continuu cu lingura de lemn pana se leaga.

Mai lasati sa dea doua-trei clocote, apoi adaugati patrunjelul tocat. Dregeti gustul de sare si piper.

Tocanita este foarte buna ca atare sau ca garnitura langa oua ochiuri, carnati prajiti sau la gratar, etc. Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise