TOCANITA PICANTA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura cu ulei de masline,
  • 1 ceasca cu ceapa tocata marunt,
  • 1/2 ceasca cu telina taiata felii,
  • 4 catei de usturoi,tocati marunt,
  • 1 cartof, curatat si taiat cubulete,
  • 1/2 ceasca cu ridichi taiate felii,
  • 1 ceasca de morcovi feliati,
  • 1 cutie de rosii fara coaja,
  • 3 cesti cu fasole rosie,
  • 1 1/2 ceasca de porumb fiert,
  • 2 linguri cu sos de rosii,
  • 2 linguri cu sos chili,
  • 1 lingura cu otet,
  • 1 lingura cu fulgi de porumb,
  • piper,
  • sare ;

Mod de preparare

1.Se incinge uleiul intr-o cratita mare, la foc mediu.Se adauga ceapa, telina si usturoiul si se calesc timp de 2 minute.

2.Se adauga cartoful, ridichile si morcovii si se continua calirea inca 2 minute.

3.Se pun apoi rosiile, amestecand si lasand totul sa fiarba la foc moderat cca. 10 minute, adaugand putina apa, daca sucul lasat de rosii nu este suficient.

4.Se adauga fasolea, porumbul, sosul de rosii, sosul de chili, otetul si fulgii de porumb.Se condimenteaza cu sare si piper,se acopera vasul si se lasa pe foc timp de 45 de minute pana cand sosul s-a ingrosat, iar legumele sunt coapte.

Nota:Tocanita aceasta de post poate fi pusa si in cuptor pentru 45 de minute, la foc moderat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise