Tochitura Moldoveneasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150-200 gr. carnati
  • 200 gr pulpe de pui, dezosate (sau 1 bucata piept de pui)
  • 300-350 gr carne de porc (ceafa, cotlet...)
  • pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • 100-150 ml vin rosu
  • ulei
  • branza
  • oua
  • mamaliga

Mod de preparare

Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Intr-o craticioara mai incapatoare punem uleiul la incins, dupa care adaugam bucatele de carne, pe care le calim vreo 5 minute. Adaugam vinul si acoperim vasul pentru a fierbe inabusit, carnea.

Dupa ce s-a evaporat lichidul din craticioara adaugam carnaciorii si acoperim din nou vasul pentru aproximativ 10 minute.

Adaugam pasta de tomate, boiaua de ardei, cimbrul, sarea si piperul dupa gust si lasam vasul la foc mic pentru inca 10-15 minute.

Intre timp preparam mamaliguta si ouale ochiuri.

Cand este totul gata, montam pe o farfurie si radem deasupra branza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise