Tochitura moldoveneasca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de porc cam 300-400 gr
  • vreo 4-5 felii de slaninuta
  • 3 catei de usturoi
  • un pahar de vin rosu
  • frunze dafin,
  • boabe de pier negru
  • vegeta de casa
  • niste branza de burduf (luata din comert)
  • gogonele si conopida murate
  • mamaliga (adica apa cu sare si faina de porumb in care am aruncat si o bucatica de unt... spre final)
  • 2 oua

Mod de preparare

Carnea si slaninuta le-am taiat bucatele si le-am pus la prajit intr-un ceaun de tuci. Am calit-o putin pe ambele parti pana s-a inalbit putintel, dupa care am pus condimentele, dafinul si vinul. Am lasat pe foc cam 30 minute.

Intre timp s-a facut si mamaliga... nu voi da reteta aici, pentru ca toata lumea stie ce e aia mamaliga si cum se face. Cand totul fu gata am pus pe farfurii branza de burduf, o bucata sanatoasa din mamaliga aburinda, o portie zdravana din carnea prajita si fierbinte, un ou prajit ochi si am combinat totul cu niste muraturi puse de cu toamna la murat in butoaie de lemn, la tara.

Pe langa astea s-a baut si un pahar de vin rosu din via ce am cules-o asta toamna.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Tara Bucatelor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise