Tofu picant

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei de nucă, alune, susan - în ordinea asta
  • tofu Inedit cuburi
  • garlic&chilli sauce
  • ceapă roşie
  • ardei roşu
  • ardei iute
  • usturoi
  • apă fierbinte
  • oţet de vin alb
  • zahăr brun
  • făină de orez

Mod de preparare

Încălzeşte un wok. Pune uleiul în el şi aşteaptă să se încălzească. Când e fierbinte, pune în el (în ordinea asta): sosul chilli&garlic, usturoiul şi apoi ardeiul iute.

Aruncă apoi ceapa roşie tăiată felii, ardeiul roşu gras (sau Kapia).

Pune cuburile de tofu. In tot acest timp agită bine, să nu arzi ingredientele.

Când se rumeneşte tofu un pic (extrem de puţin) pune un shot de apă fierbinte, oţetul (1 lingura), zahărul brun şi făina de orez. Agită bine. Se formează un sos gros care înglobează toate aromele şi rămâne lipit de cuburile de tofu şi de legume.

Se serveşte cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise