Topping de capsuni

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 kg de capsuni
  • -1 l suc de capsuni + suc de portocale (cand am facut gemul de capsuni, sucul ce s-a lasat, cat timp au stat in vas, pana le-am curatat. Pana la un litru, am completat cu suc proaspat de portocale)
  • -1 kg de zahar
  • -jumatate de lamaie, taiata felii

Mod de preparare

Capsunile curatate si spalate, le dam prin blender pana iese o pasta.(daca dorim sa eliminam si semintele, eu nu am facut-o, putem trece pasta de printr-o sita foarte deasa).

Dupa ce le-am terminat de dat prin blender,pasta obtinuta, o amestecam cu zaharul si sucul si o punem la fiert, la foc domol,amestecand mai des(vom sta langa cratita). Cand a inceput sa fiarba si sa se formeze spuma, o vom aduna cu o lingura de lemn, mereu, pana cand o vom aduna pe toata.

Dupa ce am terminat de adunat spuma, marim flacara(un pic mai mare decat mediu) si punem lamaia, taiata felii. Lasam sa fiarba in continuarie,supraveghind-o mereu.

Amestecam din cand in cand si dupa 15 minute de fiert,incercam consistenta. Eu am fiert pana a ajuns la consistenta sucului de rosii.

Am oprit apoi focul si asa fierbinte, l-am pus la sticle, le-am capsat si le-am pus la pat de paturi,pana cand s-au racit(pana a doua zi).

Este excelent la inghetate, waffle, cheesecake.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise