Tort cu branza, biscuiti si fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 200g biscuiti simpli si 80g unt topit
  • stratul de branza:
  • 5 foi de gelatina
  • 400g branza dulce de vaci
  • 125g smantana groasa dulce
  • 4 linguri de zahar pudra
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 200 g frisca
  • 100g piscoturi
  • glazura:
  • 300g sirop limpede de struguri si 5 foi de gelatina
  • ornare:
  • 100 g capsuni si frisca

Mod de preparare

Se sfarma biscuiti cu sucitoru si se aluneca cu untul lichid apoi asezati-l pe fundul formei in care face-ti tortu si dati-l la rece.

Intre timp cele 5 foi de gelatinase inmoaie in apa rece.

Se amesteca bine smantana cu branza dulce, zaharul si zeama si coaja de lamaie.

Incalzeste intr-un vas 3 linguri din compozitia de branza si desfa gelatin in ea dupa care incorporeaz-o in toata compozitia de branza, bate bine frisca si adaug-o si pe ea. aseaza 1/3 din amestecul de branzacu gelatina peste blatul de biscuiti si niveleaza iar peste acest blat se asaza piscoturile si apoi restul de braza. Pune tarta la frigider 2 ore. Pentru glazura se pune gelatina la inmuiat in apa rece apoi dizolv-o la foc mic in 3-4 linguri de sirop de struguri, dupa care o amesteci cu restul de sirop

se toarna pest tort uniform. Se orneaza cu frisca dupa preferinte si capsuni

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise