Tort cu capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua, 150 g zahar, cateva picaturi de extract de migdale, 125 g faina alba, 2 linguri rase de faina de porumb, 30 g unt topit
  • Pentru sirop: 4 linguri zahar, 6 linguri apa, 2 vanilii
  • Pentru umplutura: dulceata de visine, 2 linguri zahar pudra, 200 ml frisca lichida La Dorna
  • Pentru decor: 2 plicuri praf de frisca, 300 ml lapte, 3-4 napolitane cu crema de lamaie zdrobite sau fulgi de cereale, 300 g capsuni, zahar pudra pentru cernut peste capsuni.
  • Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Bateti ouale, zaharul si extractul de migdale, pana cand compozitia se ingroasa.

Mod de preparare

Cerneti ambele tipuri de faina peste compozitie, apoi amestecati usor.

Adaugati untul topit la marginea compozitiei. Amestecati foarte putin.

Puneti compozitia de blat in forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Coaceti blatul in centrul cuptorului pentru 20-25 de minute. Scoateti blatul lasati-l sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi puneti-l pe un platou pentru a se raci complet. Taiati blatul in 2.

Pentru sirop: Turnati 6 linguri de apa intr-o craticioara, apoi adaugati zaharul, vanilia. Incalziti la foc mic pana cand zaharul se dizolva. Aduceti la fierbere si lasati un minut apoi indepartati de pe foc. Lasati siropul sa se raceasca pentru 10 minute. Folosind o pensula, insiropati suprafata blaturilor si lasati sa se aseze.

Pentru umplutura: Ungeti prima bucata de blat cu dulceata de visine. Bateti frisca impreuna cu zaharul pudra pana se intareste, apoi adaugati-o peste dulceata de visine. Asezati al doilea blat pe care il decorati cu frisca si capsuni pudrati cu zahar.

Pentru decor: bateti praful de frisca impreuna cu laptele pana se intareste, apoi intindeti-o peste intreaga suprafata a tortului. Presarati napolitanele sfaramate sau fulgii de cereale pe marginile tortului.

Aranjati capsunii deasupra si presarati zahar pudra inainte de a servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise