Tort cu crema ciocolata Andreea

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g miez de nuca macinat fin
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • Crema
  • 200 g ciocolata menaj
  • 200 g miez de nuca sfar�mata
  • Siropul
  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 4 linguri rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Frisca pentru ornat si trandafiri din cofetarie.

Mod de preparare

Pentru blat

Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea;

Se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga in \"ploaie\" faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor;

Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit;

Cand blatul s-a racit, se taie in trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecad, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop.

Pentru crema

Se amesteca cu mixerul pe foc mic, ingredientele pentru crema, mai putin nuca, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal crema pe feliile de blat;

Se presara nuca pisata si se suprapun straturile tortului.

Se orneaza cu frisca si se pun dupa plac ornamente eu am cumparat din cofetarioe trandafirii si firele de ciocolata.

Acest tort l-am facut pentru aniversarea de 8 ani a fiicei mele Andreea.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise