Tort cu crema de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 3 oua
  • * 3 linguri de zahar fin
  • * 3 linguri apa calda
  • * 1 lingura cacao
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 lingurita esenta de rom
  • * 50 g biscuiti obisnuiti
  • Pentru crema
  • * 200 ml smantana grasa
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 50 g unt
  • * 2 linguri miere de albine
  • Pentru decor
  • * 250 g biscuiti obisnuiti
  • * 70 ml lapte
  • * 70 g ciocolata neagra
  • * 50 g unt
  • * pasta de zahar
  • * mai folosim 100 g ciocolata neagra, 50 g unt, 70 g frisca lichida

Mod de preparare

Preparare blat

Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5 minute.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se trec prin sita, apoi se adauga treptat peste oua amestecand cu un tel.

Se adauga esenta de rom si apa calda omogenizand bine compozitia.

La sfarsit se pun biscuitii rupti bucati mici amestecand usor cu o spatula.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30 minute.

Preparare crema

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si putina smantana.

Restul de smantana se bate spuma tare cu mierea de albine.

Ciocolata topita si racita putin se amesteca cu smantana batuta si da la rece pentru cel putin o ora.

Preparare oua pentru decor

Biscuitii obisnuiti se rup bucati foarte mici sau se trec prin robotul de bucatarie.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si laptele, apoi se lasa sa se raceasca 2 minute.

Se adauga ciocolata topita peste biscuiti si se amesteca usor.

Cu mana usor umeda formam ouale, le invelim in foile alimentara si lasam sa se raceasca.

Se indeparteaza folia, se ung cu putin unt si se imbraca in pasta de zahar.

Asamblare si decorare tort

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insirpoeaza cu un sirop fiert si racit din apa,zahar si esenta de rom.

Se aseaza primul blat pe un platou se pune crema de ciocolata (pastram putina crema pentru ornarea tortului)si se aseaza al doilea blat.Se da la frigider cel putin doua ore.

Intre timp topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul si frisca lichida.Se lasa sa se raceasca cateva minute.

Cu ajutorul unui pos se fac linii mici de ciocolata care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece pentru cel putin 30 minute.

Se dezlipesc liniile de ciocolata de pe hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.

Se imbraca tortul cu crema de ciocolata si se decoreaza cu liniile de ciocolata si cu ouale imbracate in pasta de zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise