Tort cu crema de lime

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blat (diametru 22cm):
  • 180g biscuiti simpli
  • 60g unt
  • 2 linguri de apa
  • pentru crema:
  • 500ml iaurt simplu
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 12g gelatina alimentara
  • 3 lime
  • 200ml smantana pentru frisca
  • pentru decor:
  • 1 lamaie, frunza de busuioc

Mod de preparare

Un tort ideal după masa de Pasti!

Pentru blat zdrobim biscuitii si îi amestecăm cu unt si apă.

Luăm o formă rotundă de tort si întindem aluatul uniform.

Într-un vas amestecăm iaurtul cu zahărul, zahărul vanilinat si gelatina si o punem la fiert. Amestecăm continuu, până se dizolvă zahărul si gelatina. Luăm de pe foc si o punem să se răcească. Stoarcem zeama de lime si adăugăm la cremă. Batem frisca si o încorporăm usor în cremă.

Punem toată crema pe aluatul din biscuiti, acoperim tortul cu folie alimentară si introducem în frigider pentru 12 ore, să se întărească.

Înlăturăm inelul si decorăm tortul cu felii de lămâie si frunză de busuioc.

Va doresc pofta bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise