Tort cu fructe si mascarpone

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g piscoturi de sampanie
  • 250 g crema mascarpone
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml frisca Hulala
  • 2-3 cescute cafea concentrata
  • 1 fiola esenta de vanilie/ 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 compot de frcute tropicale de 450g
  • sucul de la un compot de visine
  • 1 ciocolata amaruie

Mod de preparare

Frecam spuma zaharul cu galbenusurile, adaugam crema mascarpone, esenta de vanilie si omogenizam amestecul. Separat amestecam frisca cu mixerul pana devine tare, apoi adaugam pe rand frisca in crema de mascarpone mixand in continuare.

Intr-o tava de tort am pus un rand de piscoturi pe care le-am inmuiat in sucul de la compot de visine.

Crema am impartit-o in 2. Peste piscoturi am pus jumate din prima parte, apoi fructele taiate cubulete mici si apoi cealalta jumatate de crema.

Apoi punem inca un strat de piscoturi pe care le inmuiem in cafea, peste piscoturi punem jumate din crema ramasa, o intindem, adaugam ciocolata amaruie pe care o taiem subtire cu ajutorul cutitului si peste ciocolata am pus crema ramasa si am ornat din nou cu ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise